Om Redakt i Norr AB

Vem är personen bakom Redakt?

Jag heter Nina Wikman Saxin och är en rutinerad och erfaren skribent med cirka 20 år som journalist inom lokalpress, 10 år som webbredaktör och kommunikatör inom offentlig förvaltning. Jag har jobbat som frilansjournalist även tidigare, då i enskild firma. Hösten 2019 valde jag att göra en bredare satsning som textkonsult och webbredaktör med Redakt i Norr AB.

I grunden är jag pitebo och kan mitt pitemål. Är intresserad av lingvistik och har tränat mig att förstå olika dialekter då jag vistats lite överallt i vårt avlånga land. År 2005 flyttade jag söderut, först till Kalmar, sedan ett par år senare till Karlskrona följt av en lika lång sejour i Helsingborg innan familjebanden drog mig hemöver norrut igen.

Bor sedan 2012 vid älven och havet i Bureå, söder om Skellefteå, med min man Erik och två Jack Russlar. Hittar min inspiration i naturen och i möten med nya människor och kulturer. Tankespån växer till och landar så småningom i idébanken.

Har förmånen att tidvis få vistas även i andra inspirerande miljöer, dels i Sveriges Norge på Höga kusten, dels i Spanien på Costa Calida, den varma kusten invid Mar Menor, det lilla havet. Mitt jobb är portabelt och tekniken har räckvidd nog för arbete på distans. Men jag är rörlig och kan också arbeta stationerad om uppdraget kräver detta.

Här finns min CV – utbildningar och anställningar

Kontakta mig

Tillbaka till startsidan