Vem är redaktör’n?

Jag heter Nina Wikman Saxin. Är en rutinerad och erfaren skribent med cirka tjugo år som journalist inom lokalpress och tiotalet år som webbredaktör och kommunikatör inom offentlig förvaltning. Jag har jobbat som frilansjournalist även tidigare, då i enskild firma. Jag provade knacka jag ned ”Redakt” på min gamla gjutjärns-Halda och i de ojämna nedslagen fann jag en logotype. Den kom till användning när jag valde att göra en ny företagssatsning med Redakt i Norr AB.

Norrbottning. Uppvuxen i Piteå kan jag mitt pitemål. Begriper även andra dialekter då jag bott och rest lite varstans i vårt avlånga land. Bland annat jag bott i Kalmar, Karlskrona och Helsingborg innan familjebanden drog mig norrut igen.

Bor sedan 2012 i Västerbotten, invid älven och havet i Bureå söder om Skellefteå, med man och två Jack Russels. Hittar inspiration i naturen och i möten med människor. I min idébank finns uppslag till en och annan bok. Jag känner engagemang i människors livsöden och är intresserad av samhälle, miljö och hållbarhetsfrågor. Ägnar mig emellanåt åt verklighetsflykt i skog och mark, på havet eller under en värmande sol. Har förmånen att få ha flera hemvister. Dels på Höga kusten, dels i Spanien invid Mar Menor, Europas största havslagun som hyser en liten och känslig population av sjöhästar.

Är en generalist med både djup och bredd i fråga om kompetens och ämnen. Hajar det mesta efter så pass många år i livet och yrkeslivet, är omvärldsorienterad och tycker att jag som 60-talist fortfarande har framtiden för mig.

Som frilansare i dagens gig-ekonomi distansjobbar jag gärna. Men jag kan också arbeta stationerad om uppdraget kräver detta. Är öppen för förslag och utbyter gärna erfarenheter, så varmt välkommen att höra av dig till mig! Jag nås på 073-323 27 96 eller nina@redakt.se Finns även för beskådan på LinkedIn och Facebook

Varför anlita mig?

Tillbaka till startsidan