Om Redakt i Norr AB

Vem är personen bakom Redakt?
Jag heter Nina Wikman Saxin och är en rutinerad och erfaren skribent med 20 år som journalist inom lokalpress, 10 år som webbredaktör och kommunikatör inom offentlig förvaltning. Jag har jobbat på frilansbasis även tidigare, då i enskild firma men nu gör jag en större satsning med Redakt I Norr AB.

Jag är i grunden pitebo och kan mitt pitemål. År 2005 flyttade jag söderut, först till Kalmar, sedan ett par år senare till Karlskrona följt av en lika lång sejour i Helsingborg innan familjebanden drog mig hemöver igen, norrut, åtminstone nästan ända hem, till guldstaden Skellefteå.

Jag bor sedan 2012 med min man Erik och två Jack Russlar i fina Bureå, strax söder om Skellefteå, vid älven och havet och hittar min inspiration i naturen och i möten med nya människor. Tankespån växer till och landar så småningom i idébanken.

Jag har förmånen att tidvis få vistas även i andra inspirerande miljöer, dels i ”Sveriges Norge” på Höga kusten, dels i Spanien på Costa Calida, den varma kusten invid Mar Menor, det lilla havet. Jobbet är portabelt och tekniken har räckvidd nog för arbete på distans. Men jag är kan också jobba som stationerad om uppdragen kräver detta.

Här finns min CV – utbildningar och anställningar

Kontakta mig

Tillbaka till startsidan